KIRIŞIKLIKLARIN SEBEBİ VE ÇÖZÜMLERİ

İlerleyen yaş ile beraber, vücuttaki kolajen üretiminin ve ciltteki nem oranının azalması, kırışıkların oluşmasına zemin hazırlamaktadır. Oluşan bu kırışıklıklar, aynaya her baktığımızda morallerin bozulmasına sebep olabilmektedir. Peki bunun çözümü nasıl olmalıdır?

Kırışıklıkların en bariz sebebi, genetik yapıya bağlı olsa da dış etkenler de ince çizgilerin oluşmasına ve zamanla yerini derin kırışıklıklara bıraktığı bilinmektedir.

Kırışıklıkların ikinci büyük nedeni ise UV ışınlarıdır. Güneşin zararlı ışınları ciltteki kolajenin parçalanmasına sebep olmaktadır. Dolayısıyla kırışıklıklar oluşmaktadır. Bundan korunmanın tek yolu ise dört mevsim güneş koruyucu kullanmaktır.

Bir diğer sebepler olarak stres, alkol ve sigara kullanımı, düzensiz uyku, yoğun kafein alımı, az su tüketimi ve inorganik yiyeceklerin sık tüketimi de ciltteki sebum dengesinin bozulmasına ve derin kırışıklıkların oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

Kırışıklıkların Giderilmesinde Doğal Yöntemler

Kırışıklıkları gidermek için kalkan görevi görebilecek Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, üzüm çekirdeği yağı ve Hint yağı içerisinde zengin vitamin ve mineraller barındırdığından hem mükemmel nemlendirici görevi görmekte hem de yeni kırışıklık oluşumunu engellemektedir. Bunun yanında avokado göz çevresi kırışıklıkları için, ananas ciltteki ton eşitsizliğini dengelemek için, muz potasyum bakımından zengin olduğu için ve zencefil güçlü anti-inflamatuar etkisi sayesinde tüketilmesi tavsiye edilen yiyecek listesine girmektedir.

Kırışıklıkları gidermede kullanılabilecek elma ve süt kaymağı maskesi ile süt tozu maskesi önerilmektedir.

Derin kırışıklık tedavisinde cerrahi yöntemlerle çözüm bulmak da mümkündür. Bunlar; Botox, Somon DNA, H-100 aşısı (gençlik aşısı), Dermapen, PRP, Ulthera, Altın İğne şeklindedir.