ÇABUK YAŞLANMANIZA SEBEP OLAN 4 HATA

Cildimiz en önemli servetimiz. Yıllardan beri onu korumak, güzelleştirmek, yaşlanmasını engellemek adına bir çok şey yapılmakta. Fakat bilinçli veya bilinçsiz olarak yaptığımız ve yüzümüz için büyük bir kötülük olan birkaç hatayı sizler için açıklamak istiyoruz.

Cildinizde makyaj varken uyumak

Ciltte makyaj kalması, yatmadan önce yüzde kalan makyajı yıkamadan yatmak, cildin nefes alma kanalları olan gözenekleri tıkayarak hava almasını engellediğinden serbest radikallerin artmasına, daha sonrasında ciltte kırışıklıkların oluşmasına sebebiyet verir. Rimelle uyumak kirpiklerin dökülmesine, zayıflamasına, yıpranmasına neden olur. Göz sağlığı içinde rimeli çıkarmadan uyumak göz hastalıklarına sebebiyet vermektedir.

Ayrıca makyajla uyuyup ertesi güne o şekilde uyanmak size kendinizi pek iyi hissettirmeyecektir. 🙂

Güneş ışınları

Güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak ultraviyole A ve ultraviyole B ışınlarının zararlı etkilerine maruz kalmak anlamına gelmektedir. Bu zararlı ışınlar hücrelerinizin DNA’larını bozarak cildin yaşlanmasına sebep olur. Ayrıca bu ultraviyole ışınlar ciltte yanıklara, cilt kanserine, gözde katarakt oluşumuna sebep olmaktadır. Bu zararlı güneş ışınlarından korunmak için günde 2-3 saatte bir en az 30 faktörlü bir güneş kremi kullanmamız gerekmektedir. Evde olsak da olmasak da güneş kremi kullanmayı aksatmamamız lazım. Unutmayın ki güneş her yerde…

Sigara içmek

Sigaranın içinde yer alan kanserojen etkili kimyasal dokularda hücresel tahribata neden olur. Bunun yanı sıra sigaradan kaynaklı duman, damar daralmasına yol açarak dolaşım sorunlarına yol açması, hücrelerin yeterli miktarda beslenmemesine neden olur. ,

Sigara içen kişi sabah uyandığında ağız içinde ekşi bir tat ve kötü bir koku ile güne başlamış olur. Bunun yanı sıra göz altı morlukları, nefes alma zorluğu, ciltte erken yaşlanma gibi birden fazla kötü sonucu vardır. Sigaranın size hiç bir faydası olmadığını aksine çok fazla zararı olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

Yeteri kadar uyumamak

Uyku, günün tüm yorgunluğunu, tahribatını, kötü etkisini, sinir-stresini arttırmada önemli bir faktördür. Bu sebeple yeteri kadar uyumamak yada kötü bir uyku çekmek cildin elastikliğini kaybetmesine sebep olur, cildin erken yaşlanmasına yol açar.

Yetersiz uyku gün içinde sinirlenmenize, tahammül seviyenizin azalmasına, güçsüz, dirençsiz, yorgun hissetmenize sebep olur.

KENDİNİZİ SEVİN VE CİLDİNİZE ÖZEN GÖSTERİN 🙂