Bölgesel zayıflama için yapılması gereken şeyler

Bölgesel yağlar hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu can sıkıcı bir durumdur. Belli başlı bölgelerde oluşan yağ tabakalarınız bir çok sebebi olabilmekte. Sizler için birkaç etkeni açıklamaya çalışacağız.

Kahvaltı

Bölgesel zayıflama için gerekenleri yazacak olursak bunun en başında kahvaltı gelmektedir. Diyet yapıyorum az öğün yapmam ve az yemek yemem lazım algısını aklınızdan çıkartmanız gerekmektedir. Diyet yapmak az-çok yemek yemekten ziyade düzenli, sağlıklı yemekler yemekten geçer. Çoğu kişi öğün sayısını düşürmek adına kahvaltı yapmamayı tercih etmektedir fakat en önemlisi kahvaltı yapmaktır. Protein ağırlıklı kahvaltı diyet için çok önemlidir.

Yumurta, yeşillik, tahıllı ekmek, peynir, zeytin, salatalık ve domates gayet güzel bir kahvaltı menüsü olabilir. Kahvaltı ile beraber siyah çay tüketmek yerine yeşil çay tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

Su faydaları

Günde içeceğimiz en az 2-2,5 litre su yağ yakmanızı kolaylaştırdığı gibi incelmenizi de sağlayacaktır. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa sabah uyandığınızda aç karnınıza içeceğiniz limon damlatılmış bir bardak ılık su ödem atmanızı da kolaylaştırır. Vücut yağlarının bir kısmı da ödemden oluşur. İlk etapta yağlardan kurtulmak için ödemi atmanız atmanız gerekir ve bunu da limonlu su ile yapabilirsiniz.

Şekerden uzak durun

Şekerli yiyecek ve içecekler bölgesel yağlarımızdan kurtulmak için hayatınızdan çıkartmanız gereken besinlerdendir. Şekerli yiyecek ve içeceklerinizi tüketmeyi bırakarak bölgesel yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Şekerli içecekler yerine detox suları, şekersiz içecekler ve yeşil çay tercih edebilirsiniz.

Taze meyveler, lifli besinler, et ürünleri ve sebze yemekleri ile gayet güzel, sağlıklı bir diyet programı oluşturabilirsiniz. Bu diyet yöntemi ile göbek, basen, kalça vb. bölgelerinizde ki yağlardan kurtulabilir, fit bir vücuda kavuşabilirsiniz.

Ara Öğün

Ara öğünleri es geçmemeniz gerekmektedir. Aç kaldığınızda vücudunuzda ki artan insülin ile göbek bölgesinde yağlanma oluşur. Bunun oluşmaması için ortalama 2 saatte bir bir şeyler atıştırarak açlığınızı kontrol altına alabilirsiniz. Ara öğün diye abur cubur adı altında gıdalardan uzak durmalısınız. bu tarz sağlıksız besinler yerine kuruyemiş, yoğurt, taze ve şeker oranı düşük meyveler tercih edebilirsiniz.